Najlepsze na upalne dni chłodniki przyrządzane z surowych warzyw i owoców są bardzo zdrowe, a jednocześnie niezwykle sycące. Przyrządzenie chłodników nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, dlatego serdecznie zapraszamy początkujących i zaawansowanych kucharzy!
Spotkanie ma na celu przypomnienie tradycyjnych przepisów między innymi na Chołodziec litewski, wpisany na listę tradycyjnych produktów. Na zakończenie spotkania odbędzie się degustacja chłodników z ugotowanymi młodymi ziemniakami.
W programie:
- przygotowanie chłodników owocowych i warzywnych,
- poznanie podstawowych produktów, technik przyrządzania chłodnych zup,
- specjalistki odpowiedzą na pytania, pomogą, nauczą wykonywać chłodnik na upalne dni,
- na zakończenie warsztatów przewidziana jest degustacja przygotowanych chłodników z gotowanymi młodymi ziemniakami.
Wstęp w cenie biletu spacerowego – 2 zł!
Materiały od Organizatorów
Wybierz Perłę w Koronie - wygraj weekend w Białowieży
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?