Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sery własnego wyrobu

Redakcja
Sposób przygotowania: Mleko od krowy cedzimy do garnka i zostawiamy, aż skiśnie. Następnie kwaśne mleko odparzamy, wlewamy do serników uszytych z płótna i czekamy, aż mleko i serwatka ścieknie.

Pozostałe mleko w sernikach wyciskamy deseczką i pozostawiamy na 12 godzin. Otrzymujemy serki w kształcie klinka. Śmietanę zebraną z mleka wlewamy do drewnianej tłuczki i ubijamy, aż powstanie masło. Następnie wyjmujemy z tłuczki i robimy z tego tzw. bądkę masła.

Przepis został udostępniony przez powiat białostocki.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bialystok.naszemiasto.pl Nasze Miasto