W programie:
- degustacja i sprzedaż potraw regionalnych, w tym białoruskich, litewskich i tatarskich,
- pokaz wędzenia połączony ze sprzedażą wędzonych wędlin,
- konkurs na najsmaczniejszą podlaską potrawę (szczególnie ze śledzia),
- pokaz tłoczenia oleju w prasie w młynie,
- kiermasz ludowego rękodzieła,
- występy zespołów folklorystycznych,
- zwiedzanie wystaw muzealnych, a w tym szczególnie polecamy ekspozycję pokazującą leśną bimbrownię.
Wstęp wolny.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?