Światowy Dzień Kanapki - 3 listopada. Świetne przepisy na smaczne kanapki [ZDJĘCIA]
Światowy Dzień Kanapki. Przepisy
Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym Składniki: • pieczywo, kromki - 4 sztuki • Rama z masłem z solą morską - 2 łyżeczki • pieczony rostbef - 100 gramów • czerwona cebula - 4 sztuki • ser pleśniowy typu blue - 50 gramów • ocet balsamiczny - 2 łyżki • miód - 3 łyżki • olej - 2 łyżki • natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oliwie. Następnie dodaj ocet, odparuj płyn, dodaj miód i duś jeszcze chwilę. Dopraw do smaku. 2. Kromki pieczywa pokrój na mniejsze kawałki i posmaruj cienką warstwą margaryny Rama. 3. Upieczone mięso pokrój w cienkie plastry, skrop oliwą i smaż chwilę na dobrze rozgrzanym grillu. Zgrillowane plastry mięsa połóż na pieczywie. 4. Przygotowaną konfiturę z cebuli rozłóż dekoracyjnie na kanapkach i udekoruj listkami pietruszki. Ser pokrój na małe kawałki i również połóż na kanapkach.