Światowy Dzień Kanapki - 3 listopada. Świetne przepisy na smaczne kanapki [ZDJĘCIA]
Światowy Dzień Kanapki. Przepisy
Fit kanapki z pastą z soczewicy Składniki: • ugotowana soczewica - 1 szklanka • cebula - 1 sztuka • pieczarki - 5 sztuk • ząbek czosnku • przyprawa do grilla - 1 łyżeczka • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 1.5 łyżek • 8 kromek chleba żytniego • papryka - 1 sztuka • rukola - 40 gramów • kiełki rzodkiewki - 2 łyżki • kolendra - 2 łyżki • sok z cytryny - 1 łyżka • chili bez pestek - 0.5 łyżeczek • imbir do smaku • czarnuszka do smaku Sposób przygotowania: 1. Soczewicę ugotuj do miękkości. Pokrojoną cebulkę podsmaż na Ramie Smaż jak szef kuchni, która wydobędzie doskonały smak dania. Do cebuli dodaj obrane i pokrojone na ćwiartki pieczarki i smaż, aż zmiękną. 2. Pod koniec dodaj do smaku imbir (mielony lub świeży) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Jeszcze ciepła soczewicę połącz ze składnikami z patelni, wymieszaj, całość zblenduj i wystudź. 4. Dopraw przyprawą do grilla. Do gotowej wystudzonej masy dodaj kolendrę, chilli i sok z cytryny. Podawaj z pieczywem, posyp ziarenkami czarnuszki. Przygotowane kanapki doskonale smakują udekorowane dodatkowo paseczkami papryki, rukoli i kiełkami.