Znany kucharz Tomasz Jakubiak na antenie Food Network prowadzi program „Sztuka mięsa”! Widzowie pokochali jego przepisy. W drugim sezonie prowadzący wyrusza w Polskę i odwiedza restauracje, przydrożne karczmy i gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą mu sekrety swoich najlepszych potraw i zarażą widzów pasją do gotowania. W najbliższym odcinku zapraszamy na Podlasie!
Tomasz Jakubiak udowadnia, że specjalnością polskiej kuchni są potrawy mięsne. Gdy zaczyna gotować, nie ma sobie równych, a o jedzeniu może mówić godzinami. Prowadzący pokaże widzom jak w prosto przygotować doskonałe dania podane w nieoczywisty sposób, które zachwycą najbliższych.
W najbliższym odcinku Tomek odwiedzi swojego dobrego znajomego Łukasza Ancypo, który w Sokółce prowadzi słynną „Karczmę pod Sokołem”. Razem z szefem kuchni Mariuszem przygotuje wołową świecę z kumpakiem, z którego słynie restauracja. Jakie kulinarne sekrety odkryje na Podlasiu?
7 KWIETNIA, NIEDZIELA, GODZ. 13.15
TU ZOBACZ TEŻ: Z tego słyniemy. Czy je znacie? Te podlaskie produkty zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?