Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc 2020. Regionalne potrawy, także z Podlasia. Co się jada na Wielkanoc [galeria]

gp
Na Podlasiu: sękacz

Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. 
Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. 
Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków.
Na Podlasiu: sękacz Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków. archiwum PP
ZOBACZ, jakie potrawy, także podlaskie, można jeszcze dzisiaj jadać w czasie Wielkanocy w różnych regionach Polski.

TU ZOBACZ TEŻ:

Kartki Wielkanocne. Życzenia na Wielkanoc [WIERSZYKI, SMS, ŁAŃCUSZKI, KARTKI ŚWIĄTECZNE, e-mail, facebook]

Kartki Wielkanocne. Najpiękniejsze wielkanocne życzenia, wielkanocne rymowanki, łańcuszki, smsy i wierszyki

Kartki Wielkanocne. Życzenia na Wielkanoc [WIERSZYKI, SMS, Ł...

Święconka 2020. Co włożyć do święconki. Jakie produkty powinny znaleźć się w koszyczku wielkanocnym

Święconka 2019. Co włożyć do święconki. Jakie produkty powin...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na podlaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto