1 kwietnia ruszyły zapisy na bezpłatne warsztaty kulinarne pn."Ugotuj sobie dobre święta z lasu" organizowane przez Regionalną Dyrekcję Lasów Państwowych w Białymstoku.
Pod okiem profesjonalnej szefowej kuchni - Ewy Bałdyś-Jakuć, uczestnicy będą przygotowywać potrawy z produktów pochodzących z lasu. W menu znajdzie się m.in. zupa borowikowa z kluskami rozmarynowymi, pierogi z kurkami i soczewicą a na deser mus chałwowy z sosem malinowym.
Podczas warsztatów będzie można dowiedzieć się czegoś o właściwościach odżywczych i walorach smakowych, naturalnych produktów pochodzących z lasu. Będzie też trochę o odpowiednich sposobach przyrządzania oraz właściwym przechowywaniu produktów runa leśnego.
Miejsc na warsztatach jest tylko 30. O uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń. Należy wysyłać je na adres [email protected]. Szczegóły na bialystok.lasy.gov.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?