Warszawska Feta, czyli pierwsza edycja Festiwalu Piwa, Wina i Sera cieszy się sporym zainteresowaniem. Mieszkańcy stolicy przybyli do Centrum Praskiego Koneser, aby rozkoszować się niesamowitym smakiem i aromatem trzech wyżej wymienionych wyrobów.
W jednym miejscu piwowarstwo, winiarstwo oraz serowarstwo, zaprezentuje swoje osiągnięcia, podzieli się historią i osiągnięciami - zapewniali organizatorzy przed rozpoczęciem festiwalu.
Poniżej fotorelacja z wydarzenia
Premierowa edycja Warszawskiej Fety obfita jest w warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, a także spotkania z ekspertami branżowymi. Podczas Festiwalu organizatorzy przybliżają tradycję i historię browarnictwa, a także zachęcają do odwiedzenia strefy dla piwowarów domowych. Zapraszają także do wycieczki szlakiem winobrania oraz oferują zapoznanie się z ogromnym wachlarzem serów rzemieślniczych.
Część poświęconą serowarstwu, prowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina prowadzi z kolei Mariusz Kapczyński, dziennikarz i krytyk winiarski, juror krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórca portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę prowadzi natomiast Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek i założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Wydarzenie potrwa do niedzieli 13 czerwca, do godziny 20:00. Wstęp jest bezpłatny.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?