Większość produktów spożywczych, które znajdujemy dziś na półkach w sklepach są sztucznie przetworzone. Producenci nie wahają się przed dodaniem do swoich wyrobów substancji, które są bardzo niezdrowe! Dlatego przed zakupieniem jakiegokolwiek jedzenia, warto zapoznać się z jego składem.
TU ZOBACZ TEŻ: Dieta pudełkowa. Catering dietetyczny w Białymstoku. Ile kosztuje dieta pudełkowa z dostawą do domu i pracy? [CENA, LISTA, DIETA]
Jednym z najbardziej szkodliwych olejów, który często występuje w produktach spożywczych jest olej palmowy. Jego fenomen polega przede wszystkim na tym, że jest tani i łatwo jest go wytworzyć. Właśnie dlatego producenci tak chętnie używają go w swoich wyrobach.
Szkodliwość oleju palmowego jest spowodowana wysoką zawartością tłuszczów nasyconych. W tej dziedzinie przewyższa nawet smalec! Przez to olej palmowy przyczynia się do poważnych chorób serca i układu krwionośnego, może również powodować cukrzycę. Z tego powodu lepiej jest wybierać takie jedzenie, które nie ma go w składzie wcale.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?