Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szansa Białegostoku na obecność w prestiżowym przewodniku kulinarnym [ZDJĘCIA]

krk
Ponad 100 najlepszych kucharzy z północnej i północno-wschodniej Polski przyjedzie w poniedziałek do Gdańska na zaproszenie prestiżowego francuskiego przewodnika kulinarnego „Gault&Millau” Wśród zaproszonych - po raz pierwszy będzie przedstawiciel Białegostoku - Łukasz Rakowski, szef kuchni Hotelu Cristal.

Istnieje szansa, że pierwsza białostocka restauracja zaistnieje w prestiżowym francuskim przewodniku kulinarnym „Gault&Millau”

Łukasz Rakowski, szef kuchni Hotelu Cristal otrzymał właśnie zaproszenie na prestiżowy zjazd najlepszych kucharzy z północnej i północno-wschodniej Polski, który w poniedziałek odbędzie się w Gdańsku. Jego organizatorem są właśnie wydawcy przewodnika „Gault&Millau”.

- Kilka miesięcy temu dostaliśmy informację od Gault&Millau, że będziemy oceniani przez ich inspektorów – mówi Łukasz Rakowski, szef kuchni z restauracji Hotelu Cristal. – Ich wizyty są utrzymane w całkowitej tajemnicy. Do tej pory nie wiemy też nie wiemy kto to był, ani kiedy nas odwiedził. Nie wiemy nawet czy był to hotelowy gość, który zjadł u nas kilka posiłków czy tylko odwiedził nas raz i zjadł obiad.

W pierwszej edycji wydania polskiego przewodnika przedstawiono 246 restauracji (na ponad 600 ocenionych), ale nie było tam żadnego lokalu z Białegostoku. Ranking wygrała – choć nie z maksymalną liczbą punktów – restauracja Wojciecha Modesta Amaro.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bialystok.naszemiasto.pl Nasze Miasto