Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Staropolska kiełbasa z dziczyzny

Robert Orzechowski
Składniki: mięso z dzika lub jelenia (I klasa), słonina, przyprawy (jałowiec, pieprz, sól, sól peklowa, owoce żurawiny), marynata z wina i ziół

Sposób przygotowania: Mięso marynujemy w winie z ziołami przez dwa tygodnie, następnie mięso z jelenia kręcimy na sicie, mięso z dzika i słoninę kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy i wkładamy do jelita wieprzowego. Kiełbasę osuszamy przez 5 godzin i wędzimy w wędzarni na zimno.

Przepis został udostępniony przez powiat hajnowski.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Staropolska kiełbasa z dziczyzny - Augustów Nasze Miasto

Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto