Jego celem będzie prezentacja tradycji pszczelarskich regionu, ukazanie różnorodnego zastosowania ziół w ludowym lecznictwie, obrzędach i zwyczajach.
Podczas festynu będzie można kupić miód i zioła, a także potrawy regionalne przygotowane przez wytwórców indywidualnych i firmy z regionu. Odbędzie się konkurs „Z lasu do spiżarni”, w którym zostaną nagrodzone najsmaczniejsze potrawy z grzybów, jagód i innych płodów lasu oraz konkursy na najlepszą nalewkę, marynatę i najlepszy dżem.
Ponadto w programie pokaz tłoczenia oleju lnianego we młynie i występy zespołów folklorystycznych.
Festyn w niedzielę, 13 września o godz. 11 do godz. 17. Wstęp wolny.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?