Z czego słynie Podlasie?
Kuchnia Podlaska jest bogata w potrawy, których głównym składnikiem są ziemniaki oraz sezonowe warzywa. Znajdziemy tu także ryby oraz produkty mleczne takie jak sery czy twarogi.
Dania od setek lat są takie same: składające się z lokalnych produktów oraz szybkie i proste w przyrządzeniu. Dla niektórych Podlaskie specjały są zbyt ciężkostrawne. Nic dziwnego, placki ziemniaczane smażone na głębokim oleju czy pierogi z okrasą nie należą do najbardziej dietetycznych. Mimo wszystko, zachęcamy do spróbowania ich, ponieważ jest to sama kwintesencja Podlasia!
ZOBACZ GDZIE ZJEŚĆ PODLASKIE SPECJAŁY:
SPRAWDŹ TAKŻE:
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?