Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pieczeń z jelenia na poduszce z sosu szyszkowego z leśnymi ziołami

Robert Orzechowski
Składniki: udziec z jelenia, leśne zioła, czerwone wino wytrawne

Sposób przygotowania: Udziec z jelenia wyluzowany, marynowany przez 7 dni w ziołach i czerwonym winie wytrawnym, pieczony w tradycyjnym piecu w temperaturze 180 oC.

Ciekawostki: Danie serwowane z sosem szyszkowym (szyszki zbierane w listopadzie i gotowane w leśnych ziołach) oraz kiszką ziemniaczaną, pieczoną w piecu na dębowych liściach. Według ustnych przekazów danie było serwowane na dworze carskim.

Przepis został udostępniony przez powiat hajnowski.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Pieczeń z jelenia na poduszce z sosu szyszkowego z leśnymi ziołami - Augustów Nasze Miasto

Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto