Koronawirus. Jak bezpiecznie robić zakupy i co robić z zakupami po przyjściu do domu? Najnowsze zalecenia GIS

luk
Koronawirus. Wciąż pojawiają się pytania dotyczące bezpieczeństwa żywności. Oto zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Podlaskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Białymstoku, podczas zakupu żywności. KLIKNIJ W ZDJĘCIE

Koronawirus. Wciąż pojawiają się pytania dotyczące bezpieczeństwa żywności. Podlaski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Białymstoku, przypomina: Zgodnie ze stanowiskiem Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) brak jest dowodów sugerujących przenoszenie SARS-CoV-2 przez żywność. COVID-19 jest chorobą układu oddechowego, a podstawową drogą przenoszenia jest bezpośredni kontakt między osobami. Niemniej podczas robienia zakupów i po przyjęciu z nimi do domu należy pamiętać o zasadach bezpieczeństwa.
Oto zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Podlaskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Białymstoku, podczas zakupu żywności. KLIKNIJ W ZDJĘCIE

Czytaj także

Jak budować dobre relacje z ludźmi? #ZROZUM

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie