MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby i owoce morza są znakomitym źródłem białka oraz cennych...
fot. klenova/123rf

Jakie produkty lubi twoje serce? Wprowadź je do jadłospisu i zmniejsz ryzyko zawału. Co jeść, aby cieszyć się zdrowym i silnym sercem?

Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza są znakomitym źródłem białka oraz cennych składników, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3 i selen. Według zaleceń AHA produkty te powinny gościć na naszych stołach przynajmniej 2 razy w tygodniu. Szczególnie zalecana jest zamiana tłustych kawałków wołowiny, wieprzowiny oraz schabu właśnie na ryby, a szczególnie na takie, jak łosoś, pstrąg, makrela, śledź, sardynka. Dzięki bogactwu omega-3 ich spożycie wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, a dzięki temu może zmniejszyć ryzyko rozwoju udaru mózgu i zawału serca.

Zobacz również

Zabawa z okazji Dnia Dziecka na opatowskiej Promenadzie odwołana. Winna pogoda

NOWE
Zabawa z okazji Dnia Dziecka na opatowskiej Promenadzie odwołana. Winna pogoda

To prawdziwa power-couple! Skupili na sobie całą uwagę!

NOWE
To prawdziwa power-couple! Skupili na sobie całą uwagę!

Polecamy

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz