Szybkie dania, serwowane z samochodów, nie oznaczają jakości kojarzonej z fast foodem. Jak zapewnia organizator zlotu, czyli organizacja FUTRAKI skupiająca kilkuset właścicieli food trucków, wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów.
W ofercie są dania z co najmniej czterech kontynentów. Nie brakuje więc przysmaków kuchni orientalnej, bałkańskiej, czy śródziemnomorskiej.
Czytaj też:
Tradycyjny już wiosenny Zlot Food Trucków w Białymstoku odbywa się pod Parkiem Handlowym Wysockiego przy ul. Wysokiego 67. Weekend ze smakami z całego świata potrwa do niedzieli 24 kwietnia do godziny 20 (początek o 11). My odwiedziliśmy to miejsce w sobotę.
Największym zainteresowaniem cieszyły się tradycyjnie amerykańskie burgery, ale nie zabrakło też wielbicieli belgijskich frytek, greckich pit i souvlaków, i azjatyckich pierożków dum sum i pad thai, czy meksykańskiej quesadilli. W ofercie są też dania kuchni węgierskiej oraz żydowskiej. Zwolenników słodkości zdecydowanie skusiły hiszpańskie churrosy.
Jak mieszkańcy świętowali wiosnę na zlocie food trucków? Zapraszamy do naszej galerii.
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?