Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na Podlasiu: sękacz

Kluczową potrawą na Podlasiu jest...
fot. archiwum PP

Wielkanoc 2020. Regionalne potrawy, także z Podlasia. Co się jada na Wielkanoc [galeria]

Na Podlasiu: sękacz Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków.

Zobacz również

Przegląd kwietnia w Sokółce

NOWE
Przegląd kwietnia w Sokółce

Przegląd prasy z Pyskowic w kwietniu

NOWE
Przegląd prasy z Pyskowic w kwietniu

Polecamy

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia