Konkurs „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki regionów” odbywa się już po raz dziewiąty. Ma na celu propagowanie jadła charakterystycznego dla regionu Podlasia. Organizatorzy - marszałek województwa, Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego - liczą, że dzięki temu uda się odkryć szerszej publiczności kolejne smaki pokroju Ogórka Herbowego z Kruszewa, Sera Korycińskiego, Sera z Wiżajn, Kumpii Wieprzowej z Komina, Lipca Białowieskiego czy też Mrowiska. Zwycięzców poznamy w Kawiarni Elida (Spodki) o godz. 13.30.
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?