Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowe smaki do odkrycia

kad
Najciekawsze dania i produkty z województwa podlaskiego zostaną wybrane już 2 września w kawiarni Elida. Następnie powalczą o zaszczytne tytuły na targach Polagra FOOD w Poznaniu.

Konkurs „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki regionów” odbywa się już po raz dziewiąty. Ma na celu propagowanie jadła charakterystycznego dla regionu Podlasia. Organizatorzy - marszałek województwa, Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego - liczą, że dzięki temu uda się odkryć szerszej publiczności kolejne smaki pokroju Ogórka Herbowego z Kruszewa, Sera Korycińskiego, Sera z Wiżajn, Kumpii Wieprzowej z Komina, Lipca Białowieskiego czy też Mrowiska. Zwycięzców poznamy w Kawiarni Elida (Spodki) o godz. 13.30.

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Nowe smaki do odkrycia - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na bialystok.naszemiasto.pl Nasze Miasto