Najciekawsze dania i produkty z województwa podlaskiego zostaną wybrane już 2 września w kawiarni Elida. Następnie powalczą o zaszczytne tytuły na targach Polagra FOOD w Poznaniu.

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij
Konkurs „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki regionów” odbywa się już po raz dziewiąty. Ma na celu propagowanie jadła charakterystycznego dla regionu Podlasia. Organizatorzy - marszałek województwa, Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego - liczą, że dzięki temu uda się odkryć szerszej publiczności kolejne smaki pokroju Ogórka Herbowego z Kruszewa, Sera Korycińskiego, Sera z Wiżajn, Kumpii Wieprzowej z Komina, Lipca Białowieskiego czy też Mrowiska. Zwycięzców poznamy w Kawiarni Elida (Spodki) o godz. 13.30.

Wiadomości

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!