Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mały Paryż w Białymstoku. Cukiernia Madeline ponownie otwarta! To miejsce idealne dla miłośników słodyczy! (zdjęcia, wideo)

Olga Goździewska
Cukiernię otworzyła młoda para - Magda i Adrian Adamscy. Oboje kochają piec i przyrządzać desery, a cukierniczych inspiracji szukali w samym Paryżu. Chociaż nie skończyli szkół gastronomicznych, to energia i pasja sprawiły, że miejsce od razu przeciągnęło tłumu.
Cukiernię otworzyła młoda para - Magda i Adrian Adamscy. Oboje kochają piec i przyrządzać desery, a cukierniczych inspiracji szukali w samym Paryżu. Chociaż nie skończyli szkół gastronomicznych, to energia i pasja sprawiły, że miejsce od razu przeciągnęło tłumu. Olga Goździewska
Francuskie makaroniki, eklerki, torty bezowe, czekoladowe fantazje, praliny - symfonia paryskich smaków w Białymstoku. Od 1 lutego 2019 cukiernia Madeline już otwarta. W tym lokalu z pewnością zakochają się miłośnicy słodyczy i klimatycznych wnętrz.

Chociaż cukiernia Madeline na białostockim rynku funkcjonuje od roku, to od 1 lutego ma nową lokalizację. Przedtem był tam sklep spożywczy, później mieściła się tam restauracja Sztuka Mięsa, a teraz przy Grochowej 4 mamy szansę spróbować francuskich specjałów cukierniczych. Lokal ma 80 m kwadratowych i pomieści kilkudziesięciu gości.

Cukiernię otworzyła młoda para - Magda i Adrian Adamscy. Oboje kochają piec i przyrządzać desery, a cukierniczych inspiracji szukali w samym Paryżu. Chociaż nie skończyli szkół gastronomicznych, to energia i pasja sprawiły, że miejsce od razu przeciągnęło tłumu.

- Podczas pierwszej wizyty we Francji przez kilka dni jedliśmy niemal wyłącznie słodkości. Chcieliśmy zapamiętać te smaki i przywieźć je do Madeline - śmieje się Magda.

Początkowo w swojej cukierni para miała tylko dwa stoliki i zajmowała mały lokal przy ulicy Grochowej, kilka budynków dalej niż mieści się obecnie.

- Kiedy dowiedzieliśmy się, że zwalnia się znacznie większy lokal i to tuż obok, nie czekaliśmy! - opowiadają właściciele. - Dla nas to nowe perspektywy i wyzwania, możemy wprowadzać jeszcze więcej nowości i zaskakiwać naszych gości wyjątkowymi smakami - dodają.

Para dwa tygodnie temu wzięła ślub, co zgrało się z przeprowadzką Madeline. Adamscy cukiernię nazywają swoim dzieckiem i zapewniają, że o gości będą dbać, bo najważniejsza dla nich jest jakość i smak serwowanych deserów. Tak jak i ciepła atmosfera w lokalu.

TU ZOBACZ TEŻ: Dieta pudełkowa. Catering dietetyczny w Białymstoku. Ile kosztuje dieta pudełkowa z dostawą do domu i pracy? [CENA, LISTA, DIETA]

To ostatnie zapewnia wystrój wnętrza, jednocześnie nowoczesny, mody, jak i klimatyczny. Nie brakuje tam foteli, w które można się zapaść z poranną kawą, stołów na kilkanaście osób, jak i miejsc idealnych do pracy z laptopem. W rogu znajduje się też kącik dla dzieci, z dużym namiotem tipi i zabawkami.

- To mały Paryż w Białymstoku - mówią właściciele i zapraszają na Grochową 4.

Francuskie specjały Madeline można zamawiać na wesela lub imprezy okolicznościowe w formie ,,słodkiego stołu" lub z dowozem do domu czy pracy, kiedy... potrzebujemy zjeść coś słodkiego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na bialystok.naszemiasto.pl Nasze Miasto