18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Robert Orzechowski
Kulebiaczki z ciasta francuskiego
Kulebiaczki z ciasta francuskiego Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami.

Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami :
Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny .
Czas : 1 godzina 15 minut

Składniki :

1 mrożone ciasto francuskie
½ kg kapusty z grzybami
1 żółtko

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia.
Można robić kulebiak w kształcie rulonu .
Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas.

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Dania Wigilijne[/a][/sc]
[sc][a]http://olsztyn.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto